Binnen schilderwerk

Binnen schilderwerk is voor een groot deel verfraaiing van je interieur en zorgt voor een mooie en persoonlijke uitstraling. Het dient echter ook ter bescherming van het hout- en muurwerk. Zeker voor buitenkozijnen geldt dat goed binnenschilderwerk de kwaliteit van het buitenschilderwerk positief beïnvloed.

Ook het schilderen van trappen, vloeren en ruimtes die om een aparte behandeling vragen, zoals de badkamer, valt onder binnen schilderwerk. Wij leveren een totaalpakket aan schilderwerkzaamheden.

Functie binnen schilderwerk

Een mooi resultaat is natuurlijk het eerste waar je aan denkt bij binnenschilderwerk. Dat is begrijpelijk want strak geschilderd houtwerk of een nieuwe kleur op het plafond of muren geeft een huis of pand een eigen sfeer. Maar het zorgt ook voor:

 • Bescherming tegen slijtage
  Voorbeelden hiervan zijn veel belopen houten trappen en vloeren. Als hout goed in de verf staan, gaat het langer mee. En oogt het ook mooier.
 • Bescherming tegen vocht
  Binnen ontstaat veel vocht door onder andere douchen, koken en wassen van de kleding. Schilderwerk beschermt materiaal tegen het intrekken van waterdamp.
 • Bescherming tegen schimmels
  In vochtgevoelige ruimtes zoals de badkamer of een kelder zorgt schilderwerk ervoor, met gebruikmaking van de juiste professionele producten, dat er geen vervelende vlekken of schimmel ontstaat.

Mocht u vragen hebben, neem dan telefonisch contact met ons opnemen of stuur een e-mail. Wij beantwoorden die zo snel mogelijk.

Schilderwerk buiten

Met schilderwerk buiten bedoelen we al het schilderwerk aan de buitenkant van uw bedrijfspand of woning. Niet alleen de gevels en kozijnen vallen hieronder, maar ook de (garage)deuren, muren, gevelbetimmeringen, schuttingen en hekwerken.

Bij het schilderwerk buiten kom je verschillende aandachtspunten tegen:

 • Kleurafspraak
  Soms komt het voor dat er met de straat of buurt een afspraak is over het kleurgebruik van het bedrijfspand of woning. Door dit vooraf na te vragen voorkom je dat wij tijdens het schilderen voor verrassingen komen te staan.
 • Weersomstandigheden
  Het weer is in Nederland wisselend. Voor optimaal resultaat van het buitenschilderwerk, schilderen wij buiten tussen april en oktober. Wanneer de temperatuur gemiddeld tussen de 10 en 25 graden ligt. Er kan ook in de winter geschilderd worden, al denken veel mensen dat dit niet kan. Je hebt alleen juiste kennis en materialen nodig en moet je goede omstandigheden creëren om de verf te laten drogen.
 • Verf
  De keuze van de verf is erg van belang. Schildersbedrijf Van Gastel gebruikt voor het schilderwerk buiten alleen de beste verf die voldoende elastisch is, omdat de verf tegen het Nederlandse klimaat moet kunnen.
 •  Restauratie
  Het komt vaak voor dat als wij beginnen met het schoonmaken en opschuren van de oude verflaag er rottende kozijnen worden aangetroffen aantreffen. Schildersbedrijf Van Gastel repareert dan zorgvuldig het slechte gedeelte voordat wij verder gaan met de schilderwerkzaamheden.

Heb je vragen over het schilderwerk buiten, neem dan telefonisch contact met ons op of stuur een e-mail. Wij beantwoorden die zo snel mogelijk.

Latex spuiten

Schildersbedrijf Van Gastel adviseert je. Wanneer je een wand of plafond wilt schilderen, is het belangrijk dat wanneer je de beste kwaliteit wilt, dat je van tevoren gaat latex spuiten op de wand of het plafond. Latex spuiten gaat gemakkelijk en snel, én het levert het mooiste resultaat. Namelijk door het gebruik van latex spuiten voorkom je dat er strepen of banen op het oppervlak komen. Latex zorgt voor een strak beeld. Dus een elegant en egaal resultaat. Ook gaat latex spuiten sneller dan verven met een roller of kwast. Dit is dus ook vooral de reden dat latex spuiten 20% voordeliger is dan verven met een roller. De latex verf wordt met een hoge druk op het oppervlak gespoten. Een groot voordeel van latex spuiten is dat de latex heel snel droogt, wat betekent dat er snel doorgewerkt kan worden, en dus sneller resultaat.

Overige werkzaamheden

Naast schilderen van kozijnen, deuren, plinten en plafond, verzorgen wij ook diverse andere werkzaamheden die het interieur verfraaien:

 • Behangen
 • Sierpleister
 • Muren
 • Kozijnen
 • Afwerken
 • Stucen

Voor meer informatie over stucen, kijk op onze webpagina